ایرنا
نتیجه یک تحقیق نشان میدهد افرادی که صبحانه مصرف نمیکنند بیشتر در معرض چاقی قرار دارند.
بر اساس این تحقیق که توسط پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده الگوی غذایی مصرف مرتب صبحانه میتواند در کاهش ابتلا به چاقی موثر باشد.
دکتر "حمیرا حمایلی مهربانی" از محققین این تحقیق در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت بر اساس نتایج این تحقیق افرادی که صبحانه مصرف نمیکنند دو و نیم برابر بیشتر از سایرین در معرض خطر چاقی قرار دارند.
وی گفت یکی از علل ارتباط صبحانه نخوردن و چاقی این است که افرادیکه صبحانه نمیخورند در طول روز بیشتر از میان وعدهها که غالبا هم شامل مواد چرب و شیرین است استفاده میکنند.
مهربانی اضافه کرد به عنوان مثال شخصی که صبحانه نمیخورد قبل از نهار در صورت گرسنه شدن، چیزهای مختلفی مانند شیرکاکائو یا شیرینی و یا مواد چرب مصرف میکند که همین امر فرد را مستعد چاقی میکند.
همچنین بر اساس نتایج این تحقیق افرادی که به طور مرتب صبحانه مصرف میکردند از کیفیت رژیم غذایی مطلوبتری برخوردار بوده و مصرف میوه و سبزی و مواد حاوی فیبر در آنها بیشتر بوده است.
وی در گفت و گو با ایرنا در خصوص نحوه انجام این تحقیق گفت این تحقیق بر روی ? 562?نفر شامل ? 279?مرد و ? 283?زن که در محدوده سنی ? 19?تا?59? سال قرار داشتند انجام شد.
وی گفت بر اساس یافتههای این تحقیق ? 72?درصد افراد مورد مطالعه در گروه با صبحانه و ? 28?درصد در گروه بدون صبحانه بودند که مردان ? 39?درصد و زنان ? 61?درصد گروه بدون صبحانه را تشکیل میدادند.
محقق پژوهشکده علوم غدد درون ریز گفت بر اساس یافتههای این تحقیق نمایه توده بدن، دور کمر و نسبت دور کمر به دور باسن در افراد بدون صبحانه با افرادیکه صبحانه مصرف میکردند تفاوت معناداری وجود داشت.
وی در ادامه گفتوگو با ایرنا گفت نتایج این تحقیق نشان میدهد بین نخوردن صبحانه و چاقی ارتباط وجود دارد.
دکتر مهربانی یادآور شد در این مطالعه افرادیکه صبحانه نمیخوردند، در مقایسه با کسانی که صبحانه میخوردند، الگوی غذایی نادرست تری داشتند و در وعدههای بعدازظهر چربی و نان بیشتری مصرف میکردند.
وی گفت به طورکلی نتایج این مطالعه حاکی از ارتباط قابل توجه مصرف صبحانه با کاهش خطر ابتلا به چاقی و بخصوص چاقی شکمی است.
وی در پایان یادآور شد میتوان با آموزش تغذیه صحیح، افزایش آگاهی مردم و اصلاح رفتارهای تغذیهای برای کاهش چاقی که از عوامل خطر بیماریهای مزمن غیر واگیر است گام مهمی برداشت.
نخوردن صبحانه باعث چاقی میشود
استرس قلب را تحت فشار قرار میدهد
--------------------------------------------------------------------------------
مراکزی از مغز که مسوول یادگیری، حافظه و احساسات هستند در زمان استرس، قلب را تحت فشار قرار می دهند.
به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی فرهنگی ایسکانیوز، به نقل از بی بی سی، دانشمندان انگلیسی نشان داده اند که علائم مخابره شده از این مناطق در مغز ماهیچههای قلبی فردی را که ناراحتی قلبی دارد بی ثبات کند. این حالت می تواند باعث ناهنجاریهای مهلکی در ضربان قلب شود. استرس فعالیت قلب را سریع می کند و باعث افزایش جریان خون می شود و به دنبال آن بدن فعالیت سریع از خود نشان می دهد. دانشمندان فکر می کردند که این تغییرات به دلیل علائم مخابره شده از مناطق قدیمیتر مغز است. ناهنجاری در ضربان قلب بیماران حتی می تواند باعث مرگ ناگهانی شود. محققان ارتباطی را بین عملکرد واقعی قلب و فعالیت قشر مخ کشف کردند که مبین این مطلب است که این نواحی مغز کاملا با نبض هماهنگ هستند. نواحی از مغز که مسوول تنظیم فعالیت قلبی هستند در اثر استرس دچار اختلال می شوند
متاسفانه در جوامع امروزی استرس در افراد حتی در کودکان و نوجوانان به شدت افزایش پیدا کرده و این یه زنگ خطریه واسه جوامع.
تا که بودیم نبودیم کسی
کشت ما را غم بی همنفسی
تا که رفتیم همه یار شدند
خفته ایم و همه بیدارشدند
قدر آینه بدانیم چون هست
نه در آن وقت که اقبال شکست
نویسنده : ابولفضل جهانگرد » ساعت 2:10 عصر روز سه شنبه 92 مهر 30